söndag 2 december 2012

Sommar och höst
Slutet på oktober

Allt går så fort, men det betyder också att det händer en del. Våren gav fler resenärer än vi vågade hoppas på och vi påbörjade samarbeten med folk i nya marker. De flesta av de som fortsatte sina resor från Alba och Piemonte till Ligurien genom vår försorg, hörde av sig och var nöjda och glada. Det blev ett lyckat grepp. Vi har tagit hand om många fler resenärer i år än vi vågade hoppas på, och i november, har vi fått fler förfrågningar om researrangemang inför nästa år än vi någonsin har haft före ett årsskifte. Och vi är förstås superglada!
Många har rest till Alba och omnejden på egen hand, tagit sig runt utan mig som guide men med vårt program i handen.  De tycks ha haft roligt och har tyckt det har varit både härligt och lärorikt. De har ätit gott – kanske tryffel – druckit gott av för dem kanske helt oupptäckta viner, varit ute i den (tillrättalagda) naturen bland vin- och hassel och dessutom rört på sig både uppför och nerför. De som sedan har rest till havet och kullarna precis ovanför, har badat och solat, käkat bläckfisk och havskräftor och kanske en pastarätt med pesto. De har åkt upp till kullarna för att leta upp en lokal olivodlare och kikat på konstnärsbyar och … gjort hur mycket mysigt till som helst!

Helene och jag har varit i Italien och rekat mer under hösten och har under den här tiden knutit nya kontakter och vidgat våra vyer något litet till. Hur upprepande och tjatigt det än låter, så är det faktiskt så att vi därmed också träffar nya fina, varma och generösa människor att samarbeta med. Det är så himla viktigt!
Jag får alltså anledning att prata mer om sommaren och hösten … och framtiden. Så …

A presto!
Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar