lördag 14 april 2012

Träna lite ... både kroppen, näsan och smaklökarna!

Men innan jag börjar prata om olika mål för träning ... Vi är stolta att få förmedla att Pietro Rinaldis Barolo Monvigliero 2006 fick 94 av 100 p i Wine Spectator … och den kommer inte att bli sämre vid lagring … Dessvärre har vi endast en låda kvar och de är helt slut på vingården.

               2012             
94      Pietro Rinaldi Barolo Monvigliero 2006
Fresh - smelling,featuring floral, cherry, strawberry,eucalyptus and black tea aromas and flavors, with a dense carpet of tannins lending support. Balanced and assertive, in a quietly confident way, with fine length.
Best 2014  through  2030 .   -  Bruce Sanderson


Ja, det är minsann dags att börja få igång kroppen lite för att orka ta med sig gäster på cykling och vandring bland vinkullarna i flera veckor. Kroppen får lite stryk när man är helt otränad. De dagar gästerna inte är där brukar jag dessutom kika på fler cykelvägar och vandringleder. Jag minns att jag förra året var rätt sliten när jag kom hem, om än i bättre form än jag hade varit under hela året fram tills dess. Och av någon anledning fick vi inte de bokningar vi hade hoppats på för vår guidade påskvecka i år. Istället har vi haft en massa bokningar för "Resa på egen hand" alla andra möjliga veckor under det här året, med början den här veckan och fram till september-oktober. Februari och mars har gett oss mycket, och roligt jobb och vi har mer på gång under april. Det hela innebär dock att jag har varit lite lat vad gäller att träna min lekamen i styrka och uthållighet, så nu måste jag börja träna lite inför sommarens fastlagda veckor med gäster och guidning.


Annan träning är också viktig när man sysslar med vin - det är nödvändigt att dricka det! Ikväll går CiaoAlba ut på en vinprovning arrangerad av Munskänkarna på Hotel Rika i Malmö. Vi ska prova andra viner från Piemonte än våra egna ... men vi har en liten, vag misstanke om att ett av våra viner kommer att vara representerade, Barbera MonpianoSystemet sålde nämligen nyss en låda av just det i Malmö på Hansakompaniet, vilket vi vet att vinerna är köpta från. Ska bli spännande och se ... Hursomhelst känns det viktigt att träna näsan i att hitta vinets alla möjliga dofter - det kan bli vad som helst av det, t.ex cykelslang  :) -  och smaklökarna för alla både tippade och otippade smaker.A presto!


Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar