lördag 8 januari 2011

Fina människor

Våra kontakter är naturligtvis livsviktiga för oss. Flera av dem är inte bara goda samarbetspartners utan också goda vänner. Andra är, om inte goda vänner, oerhört vänliga och tillmötesgående, humoristiska på ett hjärtligt ”glimten-i-ögat-vis”. CiaoAlba hade inte funnits om det inte hade varit för alla involverade fina människor! 

”Jag tycker italienare är svartmuskiga och opåltiliga!”, eller ”Jag tycker italienare är sliskiga!” är sånt vi har fått höra. Förutom det faktum att vår far var italienare och det kan tyckas vara synnerligen okänsligt att häva ur sig sånt just till oss, blir sådana kommentarer så fel i skenet av det vi har upplevt och alla de människor vi har haft att göra med, vare sig det har handlat om samarbetspartners, butiks- och restaurangpersonal eller torghandlare. I vilket fall som helst upplever vi människorna i Alba och dess omnejd som trevliga, gästfria, vänliga och korrekta.

Vi bestämde oss från allra första början att vi aldrig tänkte arbeta tillsammans med människor som är svårtillgängliga och osympatiska och det har vi klarat oss undan. Vid ett tillfälle har vi ändå varit tvungna att anlita en kvinna som vi hade avfärdat mycket tidigt i bygget av CiaoAlba. Servicen till våra gäster krävde det, och tur var väl det, för det visade sig sedan att kommunikationen funkade mycket bra och gästerna var supernöjda. Första intrycket kanske inte alltid är så rättvisande ...

Anna

1 kommentar:

  1. Nej du, du ska nog inte gå så mycket på "förstaintrycket" Det har visat sig opålitligt förr... :)

    SvaraRadera